Energy Saving Pioneers vraagt ambitieus Europees energiebesparingsbeleid

Op 11 juni vindt een Europese Raadsvergadering plaats in Luxemburg waar de Clean Energy Package dossiers besproken worden. Het gaat om de Hernieuwbare Energierichtlijn (RED), de Energie-Efficiëntie Richtlijn (EED) en de Governance Richtlijn. Om de wereldwijde klimaatopwarming ruim onder de 2°C te houden en te mikken op 1.5°C, zoals overeengekomen bij het Parijsakkoord, moet het beleid dringend een versnelling hoger.

Deze vergadering is een unieke opportuniteit voor België om te tonen dat het een sterk energie- en klimaatbeleid ook in de praktijk wil brengen. België zou zich moeten aansluiten bij landen als Frankrijk, Zweden en Luxemburg, die allen om een hogere ambitie vragen voor de drie richtlijnen die op tafel liggen.

Energie-efficiëntie is dé manier om korte termijn voordelen zoals werkgelegenheid, competitiviteit en energiezekerheid te koppelen aan lange termijn uitdagingen als klimaatactie en Europa’s verouderde energie-infrastructuur.
De Energy Saving Pioneers vragen aan Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein om op deze raadsvergadering het pleidooi voor meer energie-efficiëntie concreet te maken: laat België aansluiten bij de coalitie van voorlopers in Europa.

byNubian maakt deel uit van de Energy Saving Pioneers, een coalitie van voorlopers in energiebesparing, gefaciliteerd door Bond Beter Leefmilieu.
De groep bestaat uit vooruitstrevende bedrijven en de milieubeweging.