Hoe beveilig je je smart home?

Vandaag is 17% van de Belgische woningen uitgerust met één of meer slimme toestellen. De veiligheid van deze toestellen staat echter nog niet op punt. Livios verzamelde enkele tips om jouw smart home beter te beveiligen.

“Bouwers van Internet of Things-oplossingen zouden beveiliging de hoogste prioriteit moeten geven”, vindt expert Rik Vereecken, medeoprichter en ‘smart building evangelist’ bij byNubian, dat bedrijven helpt om hun energieverbruik en processen te optimaliseren dankzij slimme technologieën. “Vaak willen ze hun software of toestellen zo snel mogelijk op de markt brengen waardoor ze deze niet altijd voldoende testen.” Hij vindt het wel hoopgevend dat bij steeds meer fabrikanten een evolutie naar intrinsiek beveiligde toestellen of devices merkbaar is.

Hoe kan je als gebruiker van slimme toestellen zelf voorzorgsmaatregelen treffen? Lees de tips op Livios.be.