Posts

Powerhouse lanceert nieuw smart-metering cloud platform ‘inni’

Tijdens de European Utility Week van 3 tot 5 oktober in Amsterdam, zal het Nederlandse energiebedrijf Powerhouse het nieuwe ‘inni’-cloudplatform voorstellen. inni is een 100% modulair platform met een unieke contract-meter-naar-cash oplossing.

Het Gentse byNubian en het Nederlands energiebedrijf Powerhouse werkten de laatste maanden samen aan het smart-metering cloud-platform ‘inni’. ‘inni’ is een schaalbaar platform, volledig zelf te configureren en eenvoudig te implementeren. Dankzij de geïntegreerde business intelligence en het gebruiksvriendelijk analytics design hebben Powerhouse-klanten permanent en real-time zicht op hun data.

byNubian is gespecialiseerd in innovatieve hardware-, software- en Internet of Things (IoT)-oplossingen voor het capteren, opslaan en analyseren van gebouw- en andere data. De byNubian-technologie maakt het mogelijk om energiestromen in én buiten gebouwen in real-time af te toetsen aan het geplande verbruik, afwijkende verbruikspatronen te detecteren, apparatuur in het gebouw voortdurend te controleren op de correcte werking, voorspellingen te maken, …

Wil je meer weten over inni? Maak een afspraak voor een live demo en bezoek Powerhouse op stand 5P58 van EUW 2017 in Amsterdam.

 

byNubian gaat samenwerken met Powerhouse

byNubian-759x500byNubian heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het innovatieve energiebedrijf Powerhouse. byNubian helpt bedrijven om hun energieconsumptie in kaart te brengen, terwijl Powerhouse een platform aanbiedt waarmee bedrijven energie rechtstreeks op de markt kunnen kopen en verkopen. Door de kennis en technologie van beide platformen te koppelen, ontstaat er voor het eerst ter wereld een dienst die bedrijven helpt hun eigen duurzame energieproductie, hun verbruik en de ontwikkelingen op de energiemarkt te verbinden.

byNubian reikt oplossingen aan om energiesoftware in gebouwen te controleren, zodat elke vorm van energie op een duurzame en verantwoorde manier gebruikt kan worden. “Ons systeem spoort door middel van algoritmes, kennis en ervaring operationele ondoeltreffendheden op”, zegt Rik Vereecken van byNubian. “Deze know-how zal ingezet worden om het nieuwe platform van Powerhouse te ontwikkelen. Daarnaast zal Powerhouse ook de byNubian-producten onder eigen naam verdelen”.

byNubian neemt dus de rol van watchdog op die waar ook ter wereld via het internet iedere onregelmatigheid inzake energieverbruik detecteert, registreert en bijstelt. Powerhouse is onderdeel van het Nederlandse energiebedrijf Essent en het Duitse Innogy en is actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België. De samenwerking tussen beide bedrijven levert gegevens op die ondernemers helpen bij hun verbruik en het optimaliseren van hun energiekosten. Bovendien heeft dit een positief effect op de stabiliteit van het net en energiebevoorrading.